1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Sushi

Sushi

Door: csonja

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2001

Ingrediënten 2 personen


Zeewier vellen voor sushi, 3 kopjes sushi rijst, 2 ons rauwe vis (zalm, tonijn, surimi, gekookte garnalen etc) 2 ei, 1 avocado, gemarineerde pompoen, gemarineerde gele wortel (te koop bij chinese winkels) roze gember, wasabi, kikkoman sojasaus, rijstazijn met suiker gemengd


Verder heb je nodig


Rolmatje, goed scherp mes

Sushi
Sushi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-kook de rijst, 1 op 2
-bak een omelet met suiker erdoor
-snij de vis, avocado, ei en eventueel komkommer, gele wortel of andere ingredienten in dunne repen

Bereidingswijze

Als de rijst gekookt is sprenkel je er ongeveer een half kopje rijstazijn met suiker doorheen, laat de rijst afkoelen.
Vel zeewier bedekken met laagje rijst, daarop de vis, ei, avocado e.d., een klein likje wasabi over het vel smeren, vel aan rand natmaken met rijstazijn gemengd met een beetje water, het geheel oprollen als een shaggie, of een rolmatje gebruiken.

Serveertip

De sushi rollen snijden in stukjes van 3 cm, op bord leggen, klein plat schaaltje met kikkoman klaarzetten, roze gember en wasabi.
Heel klein beetje wasabi op de sushi smeren, dopen in kikkoman, smullen, en dan een beetje roze gember tussendoor eten. Serveren met warme sake of japanse groene thee met rijst.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van csonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top