Dadels Met Chorizo En Spek-Tapas

  • Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2001

Deze tapas kreeg ik laatst in een tapas-bar voorgeschoteld... was zo onder de indruk van het samenspel van smaken dat ik alles meteen heb opgeschreven...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 gedroogde Dadels.
plakjes chorizo (niet te dik gesneden.)
plakjes ontbijtspek.
voor de dressing; olie verse citroensap verse blaadjes munt (kleingesneden) verse blaadjes koriander (kleingesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
evt. houten prikkertjes om de rolletjes bijelkaar te houden

Voorbereiding

dadels opensnijden en ontpitten. dressingmaken van olie, munt, koriander en citroensap. (evt peper en zout naar smaak)

Bereidingswijze

Plakjes chorizo doormidden snijden (moeten ongeveer de breedte van de dadel hebben)rolletje van maken en in de opengesneden dadel leggen (of liever; dadel om de chorizo draperen) hieromheen een plakje ontbijtspek rollen (stevig!) In voldoende vet bakken tot het spek rondom knapperig is geworden. (wentelen om een gelijkmatig effect te bereiken) Te veel aan vet uit laten lekken op een keukenpapiertje.

Serveertip

Warm serveren met de dressing eroverheen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Richiefarmer avatar
Richiefarmer 22-02-2013

Dit is een toppertje hoor, met die frisse dressing!

molenmeisje avatar
molenmeisje 11-01-2004

Heerlijk zeg die combinatie van zoet, zout en zuur. Vooral de dressing maakt dit tapashapje verrassend. We hebben ervan gesmuld en ik neem je recept mee naar mijn favorieten hoor. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten