1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. sodabrood, het echte ierse

sodabrood, het echte ierse

  • Iers, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2001

Ingrediënten


230 gr. volkorenmeel, 340 gr. tarwemeel, 120 gr. bloem, 60 gr. tarwekiemen, 60 gr. havervlokken, 2 theel. baking soda, 2 eetl.. donkere vloeibare stroop, 2 eieren, 2 eetl. zonnebloemolie, ca. 3/4 liter karnemelk



sodabrood, het echte ierse
sodabrood, het echte ierse

Donker brood
voor 2 broden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle ingredienten goed door elkaar mengen. Niet te hard roeren, meer omscheppen.
In een ingevette bakblikken gieten.

Bereidingswijze

In een voorverwarmde oven van ca. 190*C. ongeveer 1 uur bakken, tot een sateprikker in het midden van het brood geprikt, er droog uitkomt

Serveertip

Smaakt overal bij.

Bain taitneamh as do béile.

Bron

Iers pension



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top