1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tompouce Van Artisjok Met Tomaat

Tompouce Van Artisjok Met Tomaat

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2001

Ingrediënten 4 personen


4 artisjokken,
200 gr tonijnfilet,
2 tomaten,
olijfolie,
goede azijn,
tuinkruiden,
Nuoc-Nam,
zwarte peper van de molen,
fijn zeezout,
tijm,
laurier,
look,
citroen,
bloem



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De artisjokbodems snijden, inwrijven met citroen en koken in gezouten water met een beetje bloem en een scheutje olie. Laten afkoelen in het kookvocht en nadien het "hooi" en de rest van de bladeren verwijderen. Snijd de tonijn in fijne plakjes en marineer met tuinkruiden, olie, Nuac-nam, azijn, zout en peper gedurende enkele uren. Snijd de tomaat doormidden en pers ze uit. Op een ovenplaat schikken en confijten met een beetje olie, zout en peper, tijm, laurier en look in een zachte oven (120?) gedurende ongeveer 2 uur.

Bereidingswijze

Snijd de artisjokbodems in plakken. Leg een plakje artisjok in een cirkel met een beetje tonijn, tomaat, opnieuw een plakje artisjok enz. tot de cirkel gevuld is. Een beetje frisse kruidenazijn met vinaigrette past er mooi bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top