10 papaja's;
325 g room;
70 g vruchtvlees van mandarijnen
70 g coulis van mandarijnen(te koop in speciaalzaken);
20 g Mandarine Napoleon;
8 eierdooiers;
120 g suiker;
kadaifdeeg(te koop in Arabische winkels);
enkele muntblaadjes.
PASSIEVRUCHTENCOULIS:
1/4 l vruchtvlees van passievruchten;
50 g suiker;
10 g pectine.
RODE VRUCHTENCOULIS:
200 g rode vruchten;
200 g suiker;
100 g suikerstroop.
Mes;
stoompot;
steelpan;
klopper;
kookplaat;
mixer;
puntzeef;
bord.
Schil de papaja's;
snij een uiteinde weg en verwijder de zaadjes;
pocheer ze kort in siroop(5 eenheden water voor 1 eenheid suiker);
klop de room op;
smelt de suiker in een steelpan tot stroop;
doe de eierdooiers in de pan en plaats ze in een bain-marie op het vuur;
klop samen met de stroop stevig op tot je een dikke,schuimige mengeling krijgt;
laat dit mengsel afkoelen terwijl je het verder blijft opkloppen;
eens het geheel koud is,voeg je het vruchtvlees,de coulis en de mandarijnlikeur bij;
voeg al roerend de opgeklopte room toe;vul de papaja's met de mengeling en zet ze gedurende een paar uur in de diepvries.
DE KADAIFKORST(engelenhaar):
week het deeg in een siroop(30%suiker,70%water);
leg het deeg daarna op een kookplaat en bak het gedurende 5 minuten in een oven die op 200?C werd voorverwaemd;
laat afkoelen.
DE PASSIEVRUCHTENCOULIS:
kook het vruchtvlees van de passievruchten;
meng de suiker en de pectine in een pan en voeg al roerend het vruchtvlees toe;
breng aan de kook;
laat afkoelen en blijf ondertussen verder roeren.
DE RODE VRUCHTENCOULIS:
meng de suiker met de rode vruchten en kook au bain-marie;
mix en zeef het geheel in een puntzeef;
voeg de suikerstroop toe en meng goed door elkaar om een stroperige coulis te verkrijgen
te verkrijgen.
Leg een koude papaja op elk bord;
overgiet met de twee coulis;
werk af met een stukje kadaifdeeg(maak eventueel een insnijding in de papaja) en enkele muntblaadjes.