Bouillon van gemengde paddenstoelen
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Ingrediënten 6 personen
20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood * 150 gr grotchampignons * 150 gr kastanjechampignons * 150 gr oesterzwammen * 100 gr shii-take * 1 ui * 1 teentje knoflook * 25 gr boter * 1/2 theelepel verse of een mespuntje gedroogde tijm * 1 glaasje droge sherry * 1,5 liter kippenbouillon * 1 theelepel citroensap * 2 theelepels sojasaus * paar druppels tabasco * zout * 2 el fijngehakte peterselieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 84,02 kcal |
Koolhydraten | 4,20 g |
Eiwitten | 2,75 g |
Vetten | 4,87 g |
Voorbereiding
Overgiet de gedroogde paddestoelen in een kom met circa 1/4 liter kokend water en laat 30 minuten weken. Snijd de schoongeborstelde champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen en shii-take (zonder harde stelen) in plakjes. Schep het eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en snijd eveneens in niet te smalle repen. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon. Snipper de ui en de knoflook.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een grote pan. Laat de ui, de knoflook en de tijm kort fruiten tot de ui glazig is. Voeg de paddestoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te slinken. Blus af met de sherry. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de sojasaus en de tabasco toe en proef of er nog zout bij moet.
Serveertip
Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie.