Bouillon van gemengde paddenstoelen

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood * 150 gr grotchampignons * 150 gr kastanjechampignons * 150 gr oesterzwammen * 100 gr shii-take * 1 ui * 1 teentje knoflook * 25 gr boter * 1/2 theelepel verse of een mespuntje gedroogde tijm * 1 glaasje droge sherry * 1,5 liter kippenbouillon * 1 theelepel citroensap * 2 theelepels sojasaus * paar druppels tabasco * zout * 2 el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 84,02 kcal
Koolhydraten 4,20 g
Eiwitten 2,75 g
Vetten 4,87 g

Voorbereiding

Overgiet de gedroogde paddestoelen in een kom met circa 1/4 liter kokend water en laat 30 minuten weken. Snijd de schoongeborstelde champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen en shii-take (zonder harde stelen) in plakjes. Schep het eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en snijd eveneens in niet te smalle repen. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon. Snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote pan. Laat de ui, de knoflook en de tijm kort fruiten tot de ui glazig is. Voeg de paddestoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te slinken. Blus af met de sherry. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de sojasaus en de tabasco toe en proef of er nog zout bij moet.

Serveertip

Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bollekendrie avatar
bollekendrie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten