Gerookte makreel

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Heel makkelijk en o zo lekker om zelf je makreel te roken. In het recept worden de vissen op het rooster gelegd. Zelf prikken we - als de makrelen echt vers zijn - gewoon een haakje door de bek en hangen ze aan het rooster in de rookoven.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 schoongemaakte verse makrelen, olie, (zee)zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoventje

Bereidingswijze

Was de makrelen van binnen en van buiten onder de stromende koude kraan. Dep ze droog.
Bestrijk het rooster met olie en leg de vissen erop. Rook ze 40 minuten (afhankelijk van het type rookoven).
De vissen zo serveren of ze van vel en graten ontdoen en bestrooid met (zee)zout op een voorverwarmde schotel leggen.

Serveertip

Lekker met kruisbessensaus.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annabee avatar
annabee

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten