Gerookte gemarineerde haring

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-04-2001

Hetzelfde recept kan gebruikt worden voor het roken van verse sardines; de rooktijd is dan echter wat korter.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 schoongemaakte verse haringen, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 1 dl droge witte wijn, zout, grof gemalen peper, 2 citroenen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoventje

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief marineertijd.
Was de haringen aan binnen- en buitenkant goed schoon. Laat de vissen uitlekken en dep ze droog.
Schil en snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook en fruit ze even in de olie. Giet de wijn erbij en voeg zout en peper toe. Laat de marinade afkoelen. Laat de haringen er gedurende enkele uren in marineren.

Bereidingswijze

Dep de haringen droog en rook ze ca. 25 minuten (afhankelijk van het type rookoven). Leg ze op een voorverwarmde schaal en garneer ze met partjes of plakken citroen.

Serveertip

Dien ze nog warm op met bijvoorbeeld gepofte aardappelen en een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten