Gerookte gemarineerde haring
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Hetzelfde recept kan gebruikt worden voor het roken van verse sardines; de rooktijd is dan echter wat korter.
Ingrediënten
4 schoongemaakte verse haringen, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 1 dl droge witte wijn, zout, grof gemalen peper, 2 citroenenBenodigdheden
Rookoventje
Voorbereiding
Bereidingstijd is exclusief marineertijd.
Was de haringen aan binnen- en buitenkant goed schoon. Laat de vissen uitlekken en dep ze droog.
Schil en snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook en fruit ze even in de olie. Giet de wijn erbij en voeg zout en peper toe. Laat de marinade afkoelen. Laat de haringen er gedurende enkele uren in marineren.
Bereidingswijze
Dep de haringen droog en rook ze ca. 25 minuten (afhankelijk van het type rookoven). Leg ze op een voorverwarmde schaal en garneer ze met partjes of plakken citroen.
Serveertip
Dien ze nog warm op met bijvoorbeeld gepofte aardappelen en een frisse salade.