Gerookte spare ribs

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-04-2001

In het recept worden de spare ribs na het roken nog onder de grill gelegd. Wij doen dat zelf niet; na het roken pakken we ze tot gebruik goed in in aluminiumfolie zodat de echte rooksmaak blijft, die bij het grillen toch weer enigszins verdwijnt. Ook voor een knapperige buitenkant is grillen niet noodzakelijk: als je het oventje op het laatst goed heet laat worden komt dat korstje vanzelf. Roken is en blijft een kwestie van gevoel, je kunt nooit precies aangeven hoe het moet, omdat elk type rookoven z'n eigenaardigheden en eigen aardigheden en (on)handige trekjes heeft.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg spare ribs, 4 el olijfolie, zout, peper, teentje(s) knoflook (naar smaak), 1 dl barbecuesaus (uit een flesje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoventje

Bereidingswijze

Leg de spare ribs op het rooster van het rookoventje.
Vermeng de olie met het zout, de peper en de uitgeknepen knoflook en bestrijk hiermee de spare ribs. Rook ze gedurende 45 minuten (afhankelijk van het type oven).
Bestrijk ze met de barbecuesaus en leg ze onder een voorverwarmde grill. Grill ze 15 minuten onder af en toe keren. Tussentijds af en toe bestrijken met de barbecuesaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten