Gyoza (Soort Wontons)
- Japans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-04-2001
Dit zijn Japanse "Potstickers", zoals gevonden in noord China.
Ingrediënten 4 personen
Ongeveer 24 Gyoza velletjes (indien niet gevonden voldoen Wonton velletjes ook) liefst ronde velletjes250 gram varkens gehakt, bruin gebakken
1/2 kopje gesneden pak-soi
1 lenteui, fijngesneden
4 el geraspte gember
2 waterkastanjes, gehakt
1 tl zout
1 tl suiker
witte peper
1 tl sesamolie
3 el arachide olie
1/4 kopje water
Voorbereiding
Meng alle ingredienten voor de vulling.
Doe 1 el vulling in het midden van het deeg velletje, vouw het velletje dubbel zodat een halve cirkel ontstaat en druk de kanten goed aan. Herhaal dit tot de vulling op is.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Doe de Gyoza met de "zoom" boven in de pan tot de onderkanten mooi bruin en krokant zijn (potsticker). Voeg dan het water toe en stoom de Gyoza 1-2 minuten tot compleet gaar.
Serveertip
Serveren met de dip(staat ook op deze pagina), gelijke delen azijn, water en sojasaus.
Laatste reacties
Heeft goed gesmaakt. Heb wel een stoommandje gebruikt om ze na het bakken te garen. Ging erg goed op deze manier. Bedankt!
Ja, in de uitleg staat dat idd niet goed uitgelegd. Zie Japanse video uitleg in het Engels over traditionele manier om Gyoza te maken: http://www.youtube.com/watch?v=r8MBX-SXnmg Enjoy!
Lijkt me heerlijk, alleen water bij hete olie doen vind ik een beetje vreemd. Gaat dat niet erg sissen en spetteren? Ik zet ze wel in m`n kookboek, bedankt voor het recept gr. Susan