Gyoza (Soort Wontons)

  • Japans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2001
  • Gyoza (Soort Wontons)

    Gyoza (Soort Wontons)

    Gyoza (Soort Wontons)

Dit zijn Japanse "Potstickers", zoals gevonden in noord China.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ongeveer 24 Gyoza velletjes (indien niet gevonden voldoen Wonton velletjes ook) liefst ronde velletjes
250 gram varkens gehakt, bruin gebakken
1/2 kopje gesneden pak-soi
1 lenteui, fijngesneden
4 el geraspte gember
2 waterkastanjes, gehakt
1 tl zout
1 tl suiker
witte peper
1 tl sesamolie
3 el arachide olie
1/4 kopje water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng alle ingredienten voor de vulling.

Doe 1 el vulling in het midden van het deeg velletje, vouw het velletje dubbel zodat een halve cirkel ontstaat en druk de kanten goed aan. Herhaal dit tot de vulling op is.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Doe de Gyoza met de "zoom" boven in de pan tot de onderkanten mooi bruin en krokant zijn (potsticker). Voeg dan het water toe en stoom de Gyoza 1-2 minuten tot compleet gaar.

Serveertip

Serveren met de dip(staat ook op deze pagina), gelijke delen azijn, water en sojasaus.

Laatste reacties

DvdW88 avatar
DvdW88 27-02-2013

Heeft goed gesmaakt. Heb wel een stoommandje gebruikt om ze na het bakken te garen. Ging erg goed op deze manier. Bedankt!

Bambi6 avatar
Bambi6 24-02-2013

Ja, in de uitleg staat dat idd niet goed uitgelegd. Zie Japanse video uitleg in het Engels over traditionele manier om Gyoza te maken: http://www.youtube.com/watch?v=r8MBX-SXnmg Enjoy!

susan56 avatar
susan56 22-02-2013

Lijkt me heerlijk, alleen water bij hete olie doen vind ik een beetje vreemd. Gaat dat niet erg sissen en spetteren? Ik zet ze wel in m`n kookboek, bedankt voor het recept gr. Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten