1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Southwest Burger

Southwest Burger

  • Amerikaans, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 el olie om de grill in te vetten
500-750 gram rundergehakt/tartaar
4 teentjes knoflook, gehakt/geperst
1/2 kopje gehakte sjaloten
1 tl zout

75 gram geitenkaas
2 el ketchup
4 hamburgerbroodjes
2 mooie rijpe tomaten in plakjes
1 rode ui in dunne ringen
4 slabladeren, Little Gem bijv.
2 el mayonaise


Verder heb je nodig


Oven


Weer eens een andere hamburger

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met de knoflook, sjalot en zout. Goed mengen. Vorm 4 gelijke ballen en maak daarvan hamburgers. Bedekken en koelen.

Verkruimel de geitenkaas en zet in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op 175 C, maar liefst een bbq. Wrijf de grill in met olie en leg de burgers op de grill. Zorg dat ze niet verbranden! Ongeveer 3 min. per kant voor medium en 4 voor well done.

Toast de broodjes en leg hierop wat sla, de hamburger met wat van de geitenkaas en serveer meteen.

Serveertip

Geef de mayo, ketchup, tomaat en ui er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top