Scones Met Cream
- Engels, Banket
- 10-20 min.
originele engelse scones en cream voor bij een hightea, ontbijt of feest
Ingrediënten 5 personen
500 gr Bakmeel, 250gr boter, 4 ei, 250gr rozijnen, gember, kaneel, 250 suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 dl cointreau,Benodigdheden
mixer, je handjes, bakplaat
Voorbereiding
laat de rozijnen een nacht in warm water wellen met de cointreau en kaneel
Bereidingswijze
Meng bakmeel, boter, eieren, suiker, vanillesuiker door elkaar en kneed rustig 10 min met de handen (geen mixer gebruiken!)
Meng hierna de rozijnen er doorheen en wat blokjes gember (evt apart per scone)
Vet de bakplaat in
Maak klompjes van ongeveer 6cm doorsnee en 2cm hoog en leg deze op de ingevette bakplaat
Leg de bakplaat in een voldoende voorverwarmde oven en bak gedurende 120 min op 190 graden
Serveertip
Met engelse cream serveren, te koop bij AH