Scones Met Cream

  • Engels, Banket
  • 10-20 min.

originele engelse scones en cream voor bij een hightea, ontbijt of feest

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500 gr Bakmeel, 250gr boter, 4 ei, 250gr rozijnen, gember, kaneel, 250 suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 dl cointreau,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

mixer, je handjes, bakplaat

Voorbereiding

laat de rozijnen een nacht in warm water wellen met de cointreau en kaneel

Bereidingswijze

Meng bakmeel, boter, eieren, suiker, vanillesuiker door elkaar en kneed rustig 10 min met de handen (geen mixer gebruiken!)

Meng hierna de rozijnen er doorheen en wat blokjes gember (evt apart per scone)

Vet de bakplaat in

Maak klompjes van ongeveer 6cm doorsnee en 2cm hoog en leg deze op de ingevette bakplaat

Leg de bakplaat in een voldoende voorverwarmde oven en bak gedurende 120 min op 190 graden

Serveertip

Met engelse cream serveren, te koop bij AH

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mfjb avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten