1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boerenkool

Boerenkool

Door: gerrit_u

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 Kg Boerenkool
3 l water
1,5 theel. zout
2 uien
2eetl boter
0,5 l. warme, pittige vleesbouillon
1 tl. zout
snufje zwarte peper
snufje gemalen piment
400 gr. tamme kastanjes
2 el boter
1 el suiker
1/8 l slagroom (of evt. koffieroom)



Frans recept met als basis boerenkool en gecarameliseerde kastanjes..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bladeren van kool stropen.
Blancheer de kool 5 min. in het kokende water met zout, laat hem uitlekken en hak hem grof.
Uien pellen en snipperen, en fruiten in boter.
Boerenkool door de uien mengen.
Bouillon en specerijen toevoegen en de kool met de deksel op de pan ca. 45 min. zachtjes stoven.

Voor de kastanjes water aan de kook brengen.
Kastanjes aan de puntige kant kruisgewijs inkerven en 20 tot 25 min. flink laten koken.
Daarna pellen.

Boter laten smelten, suiker toevoegen, en onder voortdurend roeren laten carameliseren.
Kastanjes in de caramel omscheppen en afgedekt warm houden op een lage warmtebron.

Room door de boerenkool roeren en op smaak brengen.
Als laatste de kastanjes erdoorheen scheppen.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappeltjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerrit_u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top