1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Soep
  5. Wortelpuree Soep

Wortelpuree Soep

Door: gerrit_u

  • Vegetarisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2001

Ingrediënten 4 personen


800 gr. wortelen
3/4 l. groente bouillon
1 el bloem
3 el. boter
mesp. zout
mesp. versgemalen witte peper
Enkele druppels citroensap
snufje suiker
2 sneden volkoren brood
3 el. slagroom
2 el fijngehakte verse kruiden (zoals bijv. dille, peterselie of bieslook)



Oranje-soep... doet het goed op koninginnedag.. (maaar is natuurlijk op andere dagen ook erg lekker)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wartelen schrapen, wassen en in blokjes snijden.
Aan de kook brengen met de groentebouillon, en ca 30 min lzachtjes laten koken in een gesloten pan.
De wortel met de bouillon pureren. (met staafmixer, foodproccessor of door een zeef)
De bloem met 2 el boter tot een bal kneden, en deze met een garde door de soep kloppen totdat deze licht gebonden is.
Soep enkele min. laten koken en op smaak brengen met zout, peper, citroensap en de suiker.
Sneedjes brood in gelijke blokjes snijden en deze in de laatste el boter goudbruin bakken.
Room door de soep roeren
De soep op het bord garneren met de broodcroutons en verse kruiden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerrit_u
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top