1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spanje: Arroz con leche

Spanje: Arroz con leche

  • Spaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Ingrediënten 7 personen


1,5 liter melk/
1 kaneelstokje/
schil van 1/2 citroen/
snufje zout/
100 gram suiker/
250 gram rijst (zoete of kortkorrelige/)
1 theelepel brandy/
1 theelepel anis (Likeur gemaakt van steranijs)/
2 eetlepels boter/
3 eierdooiers/kaneel



Rijst met melk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de koude melk met het kaneelstokje en de citroenschil langzaam aan de kook. Doe de suiker erbij en de gewassen rijst met het zout en laat die op klein vuur zachtjes gaar worden. De rijst moet nog wel als korrel herkenbaar blijven. Verwijder schil en kaneelstokje. Roer de brandy en de anis erdoor. Klop de eierdooiers en voeg die al roerend toe. Let op dat het niet werkelijk meer kookt, maar tegen de kook aan wat indikt.

Serveertip

Breng de pudding over in individuele schaaltjes en bestrooi die met kaneel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top