Gerookte knoflooksteaks

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Zeer eenvoudig te bereiden. De rooktijd is - zoals bij alle rook-gerechten - afhankelijk van het type rookoven. Gezien de korte rooktijd goed opletten dus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 biefstukken van 125 g elk, grof gemalen zwarte peper, 4 el olijfolie, teentje(s) knoflook, 2 el boter, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoventje, aluminiumfolie

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief het intrekken van de kruiden.
Bestrooi de biefstukjes niet te zuinig met peper.
Meng de uitgeknepen knoflook door de olie en bestrijk hiermee het vlees. Verpak de biefstukjes in aluminiumfolie en laat ze enkele uren liggen.

Bereidingswijze

Haal de biefstukken uit de folie en leg ze op het rooster van de rookoven. Rook ze 6 minuten (afhankelijk van het type rookoven).
Bak ze vervolgens in de boter nog 2 minuten aan elke kant. Bestrooi ze op het laatst met zout.
Geef er kruidenboter bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten