1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gerookte rode poon

Gerookte rode poon

Door: annabee

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Ingrediënten


750 g schoongemaakte rode poon, 1 dl droge witte wijn, 6 el olie, peper, 2 el fijngehakte peterselie, 1 sjalotje, 4 el boter, zout


Verder heb je nodig


Rookoventje


De poon wordt gemarineerd, gerookt en vervolgens in de koekenpan gebakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief marineertijd.Meng de witte wijn, de olie, de peper, de fijngehakte peterselie en het gesnipperde sjalotje door elkaar en leg de schoongemaakte, drooggedepte vissen in de marinade. Marineer 2 uren.

Bereidingswijze

Haal de vissen uit de marinade en dep ze droog.Rook ze 20 minuten (afhankelijk van het type rookoven) en bak ze vervolgens in de koekenpan nog 10 minuten.Bestrooi ze op het laatst met zout.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top