Koninginnedag: oranje kipsalade

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Koninginnedag 2001. Recept via Mister Mail

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bos worteltjes;
* 75 gram peultjes;
* 75 gram verse spinazie;
* 150 gram gerookte kipfilet;
* 0.5 deciliter volle yoghurt;
* 2 eetlepels mayonaise;
* 1 eetlepel grove mosterd;
* Half bakje tuinkers;
* Peper;
* Zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schrap de worteltjes en snijd ze in dunne reepjes of plakjes. Haal de
peultjes af en kook ze in water met wat zout in circa drie minuten
beetgaar; was ondertussen de spinazie.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop een sausje van de yoghurt, de
mayonaise, de mosterd en wat peper en zout. Schep de worteltjes met de
peultjes, de spinazie en de kipfilet door elkaar. Schenk de dressing
erover. Garneer met toefjes tuinkers.

In plaats van spinazie kan je ook andijvie gebruiken (gebruik dan in de
verhouding iets minder dan anderhalf keer zoveel andijvie als de
opgegeven hoeveelheid spinazie). In plaats van peultjes kun je ook mais
gebruiken (maar dan dien je twee keer zoveel mais te nemen als de
opgegeven hoeveelheid peultjes).



Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten