Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Koninginnedag: oranje kipsalade

Koninginnedag: oranje kipsalade

Door: kerst_pasen_2

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 bos worteltjes;
* 75 gram peultjes;
* 75 gram verse spinazie;
* 150 gram gerookte kipfilet;
* 0.5 deciliter volle yoghurt;
* 2 eetlepels mayonaise;
* 1 eetlepel grove mosterd;
* Half bakje tuinkers;
* Peper;
* Zout.



Koninginnedag 2001. Recept via Mister Mail

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schrap de worteltjes en snijd ze in dunne reepjes of plakjes. Haal de
peultjes af en kook ze in water met wat zout in circa drie minuten
beetgaar; was ondertussen de spinazie.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop een sausje van de yoghurt, de
mayonaise, de mosterd en wat peper en zout. Schep de worteltjes met de
peultjes, de spinazie en de kipfilet door elkaar. Schenk de dressing
erover. Garneer met toefjes tuinkers.

In plaats van spinazie kan je ook andijvie gebruiken (gebruik dan in de
verhouding iets minder dan anderhalf keer zoveel andijvie als de
opgegeven hoeveelheid spinazie). In plaats van peultjes kun je ook mais
gebruiken (maar dan dien je twee keer zoveel mais te nemen als de
opgegeven hoeveelheid peultjes).





Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top