Gerookte aardappelsalade
- Salade
- 60-120 min.
Salade van gerookte aardappelen. Lekker anders!
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen, zout, peper, 8 el zure room, 4 el fijngehakte groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook, selderij), 2 tl mosterd, teentje(s) knoflook naar smaakBenodigdheden
RookoventjeVoorbereiding
Boen de aardappelen schoon onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd ze in plakken van 1.1/2 cm dik.
Bereidingswijze
Leg de plakken aardappel naast elkaar op het rooster van de rookoven (als ze er niet op passen, niet over elkaar heen leggen, maar in porties roken). Bestrooi ze met peper en zout. Rook ze gedurende 45 minuten (de rooktijd hangt af van het soort rookoven dat je gebruikt) en laat ze vervolgens afkoelen.
Roer door de zure room de fijngehakte groene kruiden, de mosterd en de uitgeknepen knoflook.
Meng de saus door de plakken aardappel en laat de salade even staan zodat de smaak goed kan doordringen.