1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Komkommersorbet met tomatencoulis

Komkommersorbet met tomatencoulis

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 stuk komkommer - 200 gr volle yoghurt - 2 stevige tomaten - 5 el citroensap - 8 blaadjes verse munt - zout - takjes munt voor de garnituur.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en schil de komkommer, snijd deze overlangs in 2 delen, verwijder de pitten en strooi er zout op, om het vocht eruit te laten trekken. Pureer dit met de muntbladeren, de yoghurt en het zout. Leg deze puree in ijsblokjesbakjes en zet deze 4 uur in de diepvries.

Bereidingswijze

Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water, pel ze en verwijder de pitten. Laat het vruchtvlees goed uitlekken en pureer dit vervolgens met het sap van de citroen tot een coulis van tomaten. Op smaak brengen met zout. Snijd de diepgevroren komkommerblokjes in fijne schijfjes. Leg deze op elkaar in een vorm en laat ze weer 30 minuten in de diepvriezer. Met een ijslepel hieruit sorbetballen maken en opdienen met de tomatencoulis.

Serveertip

Garneer met enkele takjes munt en serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top