1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Engelse pie met konijn

Engelse pie met konijn

  • Engels, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg : 350 g gezeefde bloem - 75 g spekvet - 75 g boter - snuifje zout - 3 eetlepels koud water - 1 ei.Voor de vulling : 300 g gaar konijnenvlees (bouten, restjes) - 100 g gekookte Meesterlycke ham - 200 g gekookte erwten en wortelen - 1 gehakte ui - 3 eieren - 1 dl verse room - versgemalen zwarte peper - zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwerk bloem, boter, spekvet, ei, zout en water tot een soepel deeg. Laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verdeel het deeg in twee en rol afzonderlijk uit tot ronde lappen (20 cm diameter). Leg een plak deeg in een vuurvaste vorm en prik in met een vork. Verwarm de oven voor op 200? C.

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de vulling. Leg de vulling op het deeg, dek af met de tweede deeglap, druk met natte vingers de randen goed aan en prik in met een vork. Maak in het midden een opening zodat de damp tijdens het bakken kan ontsnappen. Klop het ei los en bestrijk daarmee het deeg. Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

Serveertip

Koud of warm serveren met een slaatje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top