Mosselstrudel met tomaten-botersaus en tomatenchutney

  • Duits, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dl lauw water - 1,5 dl olijfolie - 1 gehakte sjalot - 1 teentje knoflook - 3 trostomaten - 1/2 el verse gehakte dragon - 2,5 el balsamicoazijn - 2 eierdooiers - 1 dl water - 200 gr gesmolten boter - 1 el gepureerde tomaten - 2 el azijn - 2 el witte wijn - 3 peperkorrels - 1 takje dragon - 300 gr gekookte mosselen - 50 gr prei, in ringen - 50 gr wortel - 50 gr paprika, in stukjes - 100 gr grijze garnaal - 4 el geraspte kaas - 2 onbespoten bio-aardappelen - 1 courgette - peper - zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een frituurpan, wat keukenpapier en warme borden

Voorbereiding

Van de bio-aardappelen wordt alleen de schil gebruikt in dit recept. Voor het strudeldeeg : kneed van de bloem en het lauwe water een soepel strudeldeeg en laat het deeg in olijfolie rusten, zodat het niet kan uitdrogen. Voor de chutney : ontvel de trostomaten en ontdoe ze van de zaadjes. Fruit het sjalotje in olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de in partjes gesneden tomaat en de dragon toe en smoor dit even mee. Blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zeezout. Voor de saus : kook 1/3 deel van het (niet-lauwe) water, de azijn, de witte wijn, de peperkorrels en de dragon samen in tot een eetlepel vocht. Verwijder de dragon en de peperkorrels.

Bereidingswijze

Klop au bain marie de eidooiers, de rest van het water, het zout, de castric (water met azijn met witte wijn met peperkorrels met dragon zoals hierboven beschreven) en de gesmolten boter tot een gebonden saus. Voeg als laatste de tomatensaus toe. Voor de vulling: Snijd de courgette in juliennes, schil de bio-aardappelen en bewaar de (onbespoten) schil. Blancheer de paprikablokjes. Schep de mosselen, de preiringetjes, de wortelblokjes, de courgetteblokjes, de paprikablokjes en de garnalen door elkaar. Trek het strudeldeeg zo dun uit dat je er de krant door kunt lezen. Besprenkel het deeg met de gesmolten boter en verdeel de vulling over een derde van het deeg. Rol de strudel mooi strak op. Bestrijk hem met gesmolten boter en strooi de geraspte kaas erover. Bak de strudel in de op 210 graden Celsius voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten zeer krokant. Frituur de aardappelschilletjes goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep op warme borden een bedje van courgettejulienne. Schep er een lepel saus op. Zet hier een stukje mosselstrudel op.

Serveertip

Garneer met de gefrituurde aardappelschilletjes, de tomatenchutney en rest van de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten