1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode Kip

Rode Kip

Door: nancy1977

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2001

Ingrediënten 3 personen


500 gr kipfilet
500 gr uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 pakjes gezeefde tomaten
2 teentjes knoflook
1 kl blikjes tomatenpuree
sambal, ketjap manis, pindakaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kipfilet in 50gr boter braden in hapjespan dan kip uit de pan halen en uien en knoflook in dezelfde boter fruiten. De in reepjes gesneden paprika, gezeefde tomaten, tomatenpuree, de klein gesneden kip en sambal naar smaak bij de uien voegen. Het geheel ongeveer een half uur sudderen op kleine pit laagste stand. Dan 3 eetl pindakaan en ketjap naar smaak toevoegen. Nog een kwartiertje op kleine pit laten sudderen. Af en toe roeren om aanzetten te voorkomen.

Serveertip

Lekker met rijst of cous cous



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nancy1977
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top