Een pak 'pofklare' popcorn, een grote kookpot met deksel, een beetje olie, zout of suiker (naargelang de smaak) om te bestrooien.
Zelf gemaakt, knisperend lekker
Een beetje olie in de pot gieten. De olie warm laten worden op een niet te hoog vuur. Een bodem popcorn bovenop de olie strooien. Er vlug het deksel opzetten. Het vuur een tweetal minuten op de hoogste stand zetten en dan volledig uitdraaien. Even controleren of alle graantjes ontploft zijn. De popcorn in een kom doen en bestrooien met suiker of zout.
tofutooske 05-06-2002
door een beetje te klooien kwam ik erachter dat het niet echt moeilijk is een suikerlaagje te krijgen. zo doe ik het,
gooi een paar eetlepels suiker en een flinke klont boter in een hete pan. goed blijven roeren tot de meeste boter gesmolten en zet dan het vuur uit en doe een beetje stroop door het mengsel, dan blijft het iets zachter. nu hoef je het alleen nog maar over de popcorn te gieten en goed door te roeren.
pas op het mengsel blijft vrij lang heet.
pepken11 22-12-2001
Hoi, dat wist ik al :-s,
maar weet er iemand hoe je zo'n lekker suikerlaagje moet toevoegen aan popcorn? zoals in de echte cinema's...
als je het weet, wil je dan aub ook e-mailen naar popcorn@pepken.swingt.com ?
tofutooske 09-12-2001
perfect!
ik had het al; een paar keer geprobeerd, maar ik wist nooit hoe het nou precies moest.
de popcorn pas prima, dus thanks
ik heb wel iets korter het vuur aan gehouden 1,5 min.
greetz tofutooske