1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Antilliaanse Nasi

Antilliaanse Nasi

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2001

Ingrediënten 4 personen


400 gr.langkorrelrijst.
2-3 eetl.sojasaus.
250 gr.kipfilet.
1 dikke plak ham van 100 gr.
1 ui.
2 tenen knoflook.
1 winterwortel.
1 rode paprika.
1 prei.
3 eetl.olie.
100 gr.spekblokjes.
1 eetl.paprikapoeder.
100 gr.tauge.
zout,versgemalen peper.
nootmuskaat.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst vogens de gebruiksaanwijzing gaar en laat de rijst afkoelen.
Schep de sojasaus door de rijst.
Snijd de kip en ham in blokjes.
Maak de groenten schoon.
Snipper de ui en knoflook,snijd de wortel en paprika in blokjes en de prei in ringen.
Verhit de olie in de wok.
Bak de spekblokjes bruin en schep ze op een bord.
Bak dan de kip en ham bruin.
Voeg de groenten en de paprikapoeder toe en roerbak alles in ca.4-5 minuten beetgaar.
Schep beetje bij beetje de rijst en tauge erdoor en laat alles al omscheppend door en door heet worden.
Breng de nasi op smaak met nootmuskaat,zout,peper en eventueel nog een scheutje sojasaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinjacobs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinjacobs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top