Atoetoe

  • Surinaams,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2001


Heel oud Surinaams gerecht van maismeel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr. zoutvlees
150 gr. bakkeljauw
1 eetl. margarine of boter
1 ui
1 tomaat
1 groene peper in stukjes of zwarte peper
1/2 l.water
200 gr. maismeel
1 takje selderij.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De bakkeljauw en het zoutvlees schoonmaken, wassen en een paar uur in warm water laten staan.
De ui, tomaat en groene peper in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Het vlees en de vis een half uur laten koken met stukjes ui, tomaat, selderij en de stukjes peper in een halve liter water.
Het maismeel oplossen met een glas water en dit mengsel onder voortdurend roeren mengen met het vlees/vismengsel dat nog op vuur staat.
De boter erdoor roeren en blijven roeren totdat het een dikke brij is. Het vlammetje lager draaien, het deksel op de pan doen en de atoetoe verder stomen, op een laag vuur met een vlamverdeler.
Proeven, als er nog wat zout bij moet liever wat zout water erbij doen, dat trekt makkelijker in.

Serveertip

Als de atoetoe wat afgekoeld is deze in stukken snijden en eten als rijst.
Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten