1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Roti
  6. Roti

Roti

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2001

Ingrediënten 2 personen


Voor de kip;

uitje
sambal
surinaamse kerrie (kerrie masala)
kip
komijnpoeder
knoflook

Uitjes snijden, knoflook pellen. De uitjes fruiten, sambal knoflook 3 eetlepels kerrie en 1 eetlepen komijn erbij met wat olijfolie. Dan de kipe erbij en het geheel lekker bruin braden. Daarna water erbij doen met wat Madam Jeanet peper erbij (een halve toevoegen als het niet te heet moet worden). Het geheel een half uur zachtjes laten koken.

Kouseband schoonmaken en in stujes snijden. In een pan wat uitjes fruiten en knoflook toevoegen met een schepje sambal en dan de kouseband (of boontjes) toevoegen en roerbakken.

Daarnaast kun je er ook aardappels bij serveren; het liefst zoete aardappels, deze koken en in stukjes snijden. Deze daarna bakken met uitjes, sambal en kerrie poeder.

Binnenkort krijg ik het recept voor pindasoep.

Succes ermee en hoor graag of het gelukt is.


Verder heb je nodig


Rotipannekoekjes opwarmen in de oven, de rest in een braadpan.


Roti, kouseband en kip

Deel dit recept

Ontdek meer:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sterkeanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sterkeanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top