Baked Orange Cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2001

Een in Amerika heel geliefde, bijna puddingachtige taart met een frisse sinaasappelsmaak

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
100 gram zachte boter, 175 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 6 eieren, gesplitst, 100 gram tarwegriesmeel, 500 gram magere kwark (op kamertemperatuur), geraspte schil en sap van ? sinaasappel, ? zakje bakpoeder, 2 dl. slagroom, 2 el. sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, springvorm van 24 cm. doorsnee, ingevet met boter, bestoven met bloem

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop in een kom met de mixer de boter met 150 gram poedersuiker, de vanillesuiker en de eidooiers tot een dikke creme. Voeg griesmeel en kwark deel voor deel al kloppend toe. Voeg het sinaasappelsap, sinaasappelrasp en bakpoeder toe en roer ze erdoor. Klop de eiwitten heel stijf en spatel ze door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cheesecake ca. 1 uur en 15 minuten in het midden van de oven. Laat de taart nog 15 - 30 minuten in de uitgeschakelde oven staan zonder de oven tusentijds te openen. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Verwijder de vorm en bestuif de taart met de rest van de poedersuiker. Klop de slagroom lobbig met de sinaasappellikeur. Snijd de taart in punten en serveer de sinaasappel-room erbij.

Laatste reacties

marjet1 avatar
marjet1 23-06-2002

Superrecept ! Groetjes, Marjet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten