1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Duitse keuken
  5. Plaumenknodel

Plaumenknodel

Door: wienerwald

  • Duits, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2001

Ingrediënten 4 personen


12 pruneaux [pruimen]
500 gram aardappelen
zout
125 gram bloem
60 gram boter
1 ei
2 eetlepels griesmeel
3 eetlepels paneermeel
poedersuiker


Verder heb je nodig


Zeef


Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontpit de pruimen. Schil en kook de aardappelen in weinig water met zout gaar en wrijf ze direct door een zeef.

Bereidingswijze

Meng het nog warme aardappelkruim met de bloem, de helft van de boter, het ei, het griesmeel en een mespunt zout tot een stevig deeg. Rol het deeg uit tot een rol en snijd hem in plakken. Verdeel de pruimen over de porties deeg en vouw het deeg om de pruimen heen. Vorm mooie balletjes van het deeg. Breng water met zout aan de kook en kook de deegballetjes in ca. 5-10 minuten gaar. Wanneer de balletjes boven komen drijven zijn ze gaar. Laat ze goed uitlekken. Verhit de rest van de boter en bak het paneermeel lichtbruin aan. Rol de balletjes erdoor en verdeel ze over 4 bordjes.

Serveertip

Bestuif ze dik met poedersuiker en serveer ze met een bolletje ijs.
Tip:
Ook met andere vruchten kunnen de knoedels gevuld worden.
Dadels, aardbeien, abrikozen of druiven zijn heel geschikt om de knoedels mee te vullen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wienerwald
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top