corinne's kipkerrie

  • Slanke keuken,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2001

B.D. recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram zilvervliesrijst (ongekookt), 400 gram kipfilet, 800 gram bloemkool, 1 grote rode paprika, 2 appels, halve ananas, 1 banaan, 1 ui, 1 eetlepel kerrie (naar eigen keuze), 2 teentjes knoflook, 1 chili, 2 eetlepels cocosrasp, 1 eetlepel santen, 4 eetlepels olijfolie, halve liter half-volle melk, zout, peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de chili in dunne reepjes en de appel in kleine blokjes. Daarna de banaan in plakjes snijden en de ui snipperen. Ook de ananas snijden in kleine stukken en de paprika ontvliezen en alvast kort roosteren.

Kook de rijst en verdeel intussen de bloemkool in roosjes, blancheer deze. Snij de kipfilet in blokjes en bak ze kort in hete olie totdat ze goudbruin zijn. Bewaar de kipfilet warm. Fruit dan de ui aan met knoflook en chili en doe daarop het fruit. Blus het geheel af met de melk. Kook ongeveer 15 minuten en voeg de Santen toe. Pureer daarna met de mixer, blender of staafmixer. Zeef alles, na het gepureerd te hebben, en maak op smaak met zout, peper en geraspte cocos.

Daarna de bloemkool en kipfilet warm maken en de saus er bovenop doen. Kook dit niet langer door. Serveer met rijst en eventueel Atjar.

Serveertip

500 Kcal per persoon

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten