Aardappel-knoflooksoep, koude

  • Internationaal, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2001

Serveer als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardappelen
40 gram boter
1 bol olifantenknoflook
1 zoete ui gesnipperd
1 wortel gesnipperd
1 liter kippenbouillon (evt. van blokjes)
1 dl. room
2 stoneleeks zeer fijn gesneden







Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Aardappelen schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Smelt de boter door de zoete ui en de gepelde en klein gesneden knoflooktenen op een zacht vuur in zonder bruin te laten worden. Voeg de helft van de bouillon toe en als het kookt de blokjes aardappel en de wortel erbij doen. Kook alles samen in 30 minuten gaar. Wrijf alles door een zeef. Voeg bij gedeelten de overige bouillon toe. Eventueel in de keukenmachine helemaal glad maken. Laat de soep afkoelen en daarna een nachtje in de koeling door en door koud worden. Klop de room erdoor en maak op smaak met peper en zout.

Serveertip

Dien de soep op in koppen en strooi er de fijngesneden stoneleeks over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten