gestoomde krab-kipgehakt-balletjes
- Thais, Borrelhapje
- 20-30 min.
het is een lekkernij, en bevat tevens weinig vet!
Ingrediënten 4 personen
2 cm. verse gember,1 teentje knoflook,
200 gr. kipfilet,
2 eetl. maizena,
1/2 ei,
1 1/2 eetlepel vissaus ( pot a 200 ml. thai-kitchen ),
2 takjes koriander,
1 blikje surimi flake style ( 170 gr. sealect )
chilipeper.
Benodigdheden
keukenmachine,
stoommandje.
Bereidingswijze
gember schillen. knoflook pellen. kipfilet in reepjes snijden, met gember en knoflook in keukenmachine fijnmalen. maizena, ei en vissaus erdoor mengen. koriander erboven fijnknippen. surimi laten uitlekken, in repjes snijden en door kipmengsel mengen.
op smaak brengen met chilipeper.
met vochtige handen van kipmengsel ca. 20 balletjes vormen.
in een pan een laagje water aan de kook brengen. stoommandje boven kokend water hangen. kipballetjes er voorzichtig in leggen en in ca. 8 min. gaar stomen.
Bron
Allerhande (AH)
Serveertip
balletjes warm of koud serveren met chilisaus uit een fles.
tip: dit gerecht kun je ook prima gebruiken als bijgerecht. recept is afkomstig uit de allerhande