Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Glutenvrije Worstbroodjes

Glutenvrije Worstbroodjes

Door: riasara

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2001

Ingrediënten


250 gram glutenvrij meel
1 zakje gedroogde gist of 30 gram verse gist
? theelepel zout
1 ? eetlepel olie
190 cc water van 40 graden
4 glutenvrije knakworstjes


Verder heb je nodig


Een stukje hardboard in de lengte en hoogte van uw bakblik omwikkelen met aluminiumfolie
Oven bakblik
Mixer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden
Het bakblik en stokje ligt invetten met olie
Zorg dat alle benodigdheden op kamertemperatuur zijn

Bereidingswijze

Los de gist met het water
Doe het meel,zou en olie in een mengkom doe hier voorzichtig het gist-water mengsel bij
Mix alles zo snel mogelijk door elkaar.
Doe de helft van het deeg in het bakblik,leg de worstjes in de lengterichting op het deeg en vervolgens de resterende helft ven het deeg bovenop de worstjes..
Daarna drukt u het stukje hardboard in het midden in de lengterichting tot op de bodem van het bakblik
Laten rijzen in ca. 25 minuten en bakken ca.25-30 minuten



Serveertip

U kunt ook gehakt aangemaakt met zout en vleeskruiden als vulling gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riasara
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top