oostvlaamse vlaai

  • Regionaal, Nagerecht
  • 0-10 min.


Als ik kind was maakten de vrouwen in de Oostvlaamse dorpen deze broodpudding klaar ter gelegenheid van de kermis. Nogal wat calorien maar de kinderen zijn er dol op.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

Halve peperkoek (geen parelsuiker)
10 ronde beschuiten
3/4 liter halfvolle melk - 4 eetlepels donkere kandijsuiker - 2 eetlepels donkere rozijnen - 2 eieren - mespunt kaneel en mespunt foelie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ovenschotel (ik gebruik een beboterde pyrexvorm(glas))

Voorbereiding

De rozijnen een halfuurtje laten wellen in een kop hete tee met rum of kaneel.
De schijven peperkoek een uur laten weken in de melk in een grote kom.

Bereidingswijze

De beschuiten verbrokkelen over het peperkoek-melk-mengsel en onderduwen. Goed roeren. De eieren los kloppen en onder het mengsel roeren.De rozijnen droogdeppen en met de andere ingredienten bijvoegen en alles goed mengen.
Het mensel in de beboterde vorm gieten maar niet hoger dan 4 cm. Misschien is het nodig om er nog een kleine vorm bij te nemen.
In de oven bakken bij 180?,plus minus 1 uur - het eerste halfuur met deksel.

Serveertip

In de vorm laten afkoelen. De pudding kan men gemakkelijk op een bord storten. In punten snijden voor een lekker kindervieruurtje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maryanni avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten