1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Regionale keuken
  5. oostvlaamse vlaai

oostvlaamse vlaai

Door: maryanni

  • Regionaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-04-2001

Ingrediënten 6 personen



Halve peperkoek (geen parelsuiker)
10 ronde beschuiten
3/4 liter halfvolle melk - 4 eetlepels donkere kandijsuiker - 2 eetlepels donkere rozijnen - 2 eieren - mespunt kaneel en mespunt foelie


Verder heb je nodig


Ovenschotel (ik gebruik een beboterde pyrexvorm(glas))


Als ik kind was maakten de vrouwen in de Oostvlaamse dorpen deze broodpudding klaar ter gelegenheid van de kermis. Nogal wat calorien maar de kinderen zijn er dol op.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rozijnen een halfuurtje laten wellen in een kop hete tee met rum of kaneel.
De schijven peperkoek een uur laten weken in de melk in een grote kom.

Bereidingswijze

De beschuiten verbrokkelen over het peperkoek-melk-mengsel en onderduwen. Goed roeren. De eieren los kloppen en onder het mengsel roeren.De rozijnen droogdeppen en met de andere ingredienten bijvoegen en alles goed mengen.
Het mensel in de beboterde vorm gieten maar niet hoger dan 4 cm. Misschien is het nodig om er nog een kleine vorm bij te nemen.
In de oven bakken bij 180?,plus minus 1 uur - het eerste halfuur met deksel.

Serveertip

In de vorm laten afkoelen. De pudding kan men gemakkelijk op een bord storten. In punten snijden voor een lekker kindervieruurtje.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryanni
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top