1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelgratin
  5. aardappelgratin

aardappelgratin

Door: crystalship

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-04-2001

Ingrediënten 4 personen


5 tot 8 flinke aardappelen, 2 dl room, melk, teentje knoflook, snufje zout, vers gemalen peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal
aluminiumfolie


Klassiek aardappelgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ong. 200 graden. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in niet te dikke plakjes.
Meng de room met de uitgeperse knoflook, zout en peper. Vul aan met melk tot ong. een halve liter vloeistof.

Bereidingswijze

Spreid de aardappelen uit in een ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel erover en schep de massa enkele malen goed door.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Haal na 20 minuten de folie eraf en laat nog 20 minuten bakken of tot er een bruin korstje op de aardappelen komt en de vloeistof ingekookt is.

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij verschillende soorten vlees en groente.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van crystalship
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top