1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Hovdessert

Hovdessert

Door: scandinavie

  • Scandinavisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2001

Ingrediënten


150 gram poedersuiker
2 eiwitten
3 druppels citroensap
bakpapier

voor de saus:
125 gram chocolade puur
125 ml slagroom
eventueel 2 eetlepels koffielikeur



Schuimpjes met chocoladesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Zeef de poedersuiker.
Doe de eiwitten en het citroensap in een schone droge kom en klop de eiwitten met de mixer stijf.
Klop er beetje bij beetje de suiker door en blijf nog 8 minuten kloppen tot een het een taaie massa is.
Schep met 2 eetlepels bergjes schuim op de bakplaat.
Bak de schuimpjes ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
Verlaag de temperatuur het laatste half uur tot 100 graden.
De schuimpjes moeten aan buitenkant bros zijn en van binnen nog zacht.
Laat de schuimpjes afkoelen en neem ze van het blik.

Breng voor de saus in een pannetje de slagroom aan de kook.
Zet het vuur laag, voeg de chocolade toe en roer alles tot een gladde saus.
Roer er eventueel de likeur door.
Verdeel de schuimpjes over het zoveel bordjes als er eters zijn, en doe wat saus over de schuimpjes.

Geef er eventueel een bolletje ijs bij en wat verse vruchten en smullen maar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top