1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. paashaasjes met ei

paashaasjes met ei

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-04-2001

Ingrediënten


1 pak broodmix(wit)
25 g boter of margarine *
1 el suiker *
12 - 16 krenten *
6-8 henneeitjes(kleine eitjes)
1 ei losgeklopt *
Extra nodig:bakplaat,ingevet.


Verder heb je nodig


Oven *


Paashaasjes met ei!
Voor 6-8 stuks!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van broodmix met 3 dl handwarm water,boter en suiker een deeg volgens gebruiksaanwijzing.
Kneed het deeg 5 minuten door en verdeel het dan in 6-8 stukken.
Vorm van elk stuk deeg een paashaas met lange oren en 2 voorpootjes.
Druk als oogjes 2 krenten in het deeg.
Druk in de buik van elk paashaas een eitje en vouw de twee voorpootjes over het ei.
Leg de haasjes op de bakplaat en laat ze afgedekt met een vochtige doek 15 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de haasjes 25 min.In het midden van de oven.
En dan is het klaar!.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top