rosti misluknie
- Zwitsers, Bijgerecht
- 20-30 min.
Groot succes, kleine kunst
Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
Ingrediënten 2 personen
5 aardappelen, 2 kleine eieren (of 1 grote), 1 gesnipperde ui, zout, peper, 25 gr. boter, 1 eetlepel olijfolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 375,79 kcal |
Koolhydraten | 36,82 g |
Eiwitten | 10,35 g |
Vetten | 19,74 g |
Benodigdheden
Rasp
Bereidingswijze
Rasp de aardappelen op stand 'bietjes'. Breek de eieren erboven. Voeg de ui het zout en de peper toe en roer het geheel tot een enigszins homogene massa. verhit de boter met de olijfolie in een Koekenpan. Giet het aardappelmengsel in de pan (de pan moet zo klein zijn dat je een koek van ca 2 cm hoog bakt). Doe een deksel op de pan en laat het geheel ca 10 minuten op middelhoog vuur bakken. Keer de koek en laat nog ca 5 minuten bakken met deksel op de pan. Eet smakelijk.
Serveertip
Eventueel wat snippers bieslook over de koek strooien voor het opdienen