rosti misluknie

  • Zwitsers, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • rosti misluknie

    Rosti misluknie

    Rosti misluknie

Groot succes, kleine kunst

Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
5 aardappelen, 2 kleine eieren (of 1 grote), 1 gesnipperde ui, zout, peper, 25 gr. boter, 1 eetlepel olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 375,79 kcal
Koolhydraten 36,82 g
Eiwitten 10,35 g
Vetten 19,74 g
Benodigdheden

Rasp

Bereidingswijze

Rasp de aardappelen op stand 'bietjes'. Breek de eieren erboven. Voeg de ui het zout en de peper toe en roer het geheel tot een enigszins homogene massa. verhit de boter met de olijfolie in een Koekenpan. Giet het aardappelmengsel in de pan (de pan moet zo klein zijn dat je een koek van ca 2 cm hoog bakt). Doe een deksel op de pan en laat het geheel ca 10 minuten op middelhoog vuur bakken. Keer de koek en laat nog ca 5 minuten bakken met deksel op de pan. Eet smakelijk.

Serveertip

Eventueel wat snippers bieslook over de koek strooien voor het opdienen

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

felicia avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten