Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: wienerwald

  • Duits, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2001

Ingrediënten 2 personen


200 g wijnzuurkool
4 takjes dille
1 ei
3 eetlepels creme fraiche
250 g vastkokende aardappelen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel boter
150 g zalmfilet



Zuurkool-aardappelkoekjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de zuurkool af met water om het ergste zuur te verwijderen.
laat de zuurkool goed uitlekken en hak hem grof.
Hak de dille fijn en houd wat achter voor garnering.

Bereidingswijze

Klop het ei los met 1 eetlepel creme fraiche en roer de gehakte dille erdoor.
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Druk in een theedoek het overtollige vocht uit de aardappelen. Direct verwerken anders wordt de aardappelrasp bruin.
Meng de zuurkool met de aardappelrasp en roer het roommengsel erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Vorm van het zuurkoolmengsel ca. 6 platte koekjes.
Verhit de boter in een Koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten op een matig vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
Verdeel de zalm over de koekjes en garneer met de rest van de creme fraiche en de dille.

Serveertip

Lekker met wat kummel door het aardappelmengsel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wienerwald
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top