1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Asperges op Spaanse wijze

Asperges op Spaanse wijze

Door: oleebolleken

  • Spaans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2001

Ingrediënten 4 personen


18 gekookte groene asperges - 18 gekookte witte asperges - 1 eierdooier - 1,5 dl ma?skiemolie - 1 tl mosterd - 2,5 el citroensap - 1 teen knoflook, geperst - 1 dl koksroom - 2 sardines uit blik, zonder vel of graten - 2 el tomaten, in blokjes - 2 el gehakte bieslook - 1 el fijngehakte peterselie - 2 el kappertjes - 1 hardgekookt ei



Esparragos en vinagreta de sardinas"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Met tomaatblokjes wordt in dit recept ontvelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat bedoeld. Maak de saus door een mayonaise te maken van eierdooier en olie. Zorg dat deze beide ingredienten op dezelfde temperatuur zijn. Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eierdooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe.

Bereidingswijze

Pureer de sardientjes in de keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room. Leg op de borden om en om 3 groene en 3 witte asperges. Nappeer met de saus. Prak het hardgekookte ei fijn.

Serveertip

Garneer met tomatenblokjes, bieslook, peterselie, kappertjes en ei.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top