Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Varkenshaas
  6. Thaise Pikante Varkenshaas Met Boontjes En Prei

Thaise Pikante Varkenshaas Met Boontjes En Prei

Door: bimmel

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

Ingrediënten 2 personen


250 g varkenshaas,2 teentjes knoflook,1 klein stukje rode peper, 4 eetl.zonnebloemolie, 2 eetl.fijngehakte basilicum, 200 g geschaafde snijbonen, 150 g gesneden prei, 2 eetl.citroensap,1 dl.slagroom of dikke kokosmelk, zout, peper.


Verder heb je nodig


Een wok


Thaise keuken op zijn best

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes van ca. 1? cm. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.

Bereidingswijze

Verhit 1 eetl.olie in een wok of ruime Braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de basilicum en een snufje zout toe. Schep het mengsel uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de blokjes vlees 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 minuten mee. Roer het citroensap, het knoflookmengsel en de slagroom of kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Lekker met mihoen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top