1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges stomen
  6. Gestoomde gevulde kip met groene asperges

Gestoomde gevulde kip met groene asperges

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets* 1 blik artisjokkenharten(a 400 gr) uitgelekt* 1-2 el olijfolie* 2 teentjes knoflook* 1/2 tl gedroogde provencaalse kruiden* 1 el fijngesneden peterselie* zout en versgemalen peper* 4 iets dikker gesneden plakken Parmaham* 16 groene asperges* gevogeltejus ***

***Gevogelte jus:
Bak 1 fijngesneden sjalotje ongeveer 5 min in 25 gr boter lichtbruin. Schenk er 1 el madeira bij en laat deze verdampen. Voeg 1/2 dl witte wijn en 3 dl gevogeltefond toe en laat deze tot de helft inkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper.


Verder heb je nodig


Keukenmachine of blender, stomer of stoompan, coctailprikkers.


Een heerlijk mager en gezond gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilets over de lengte in en vouw ze open. Pureer de artisjokkenharten samen met de olie, knoflook en kruiden in de keukenmachine en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Beleg de kipfilets met een plak Parmaham en bestrijk deze met de artisjokkenpasta.
Rol de kipfilet op en steek ze vast met coctailprikkers.
Stoom de gevulde kipfilets in de stomer in ongeveer 25 min gaar. Stoom de asperges in een aparte stoommand in ongeveer 15 min gaar.
Snij de filets in plakjes en geef er de gevogeltejus en de asperges bij.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Kcal p.p. 425



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top