Gestoomde gevulde kip met groene asperges

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

Een heerlijk mager en gezond gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets* 1 blik artisjokkenharten(a 400 gr) uitgelekt* 1-2 el olijfolie* 2 teentjes knoflook* 1/2 tl gedroogde provencaalse kruiden* 1 el fijngesneden peterselie* zout en versgemalen peper* 4 iets dikker gesneden plakken Parmaham* 16 groene asperges* gevogeltejus ***

***Gevogelte jus:
Bak 1 fijngesneden sjalotje ongeveer 5 min in 25 gr boter lichtbruin. Schenk er 1 el madeira bij en laat deze verdampen. Voeg 1/2 dl witte wijn en 3 dl gevogeltefond toe en laat deze tot de helft inkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of blender, stomer of stoompan, coctailprikkers.

Bereidingswijze

Snij de kipfilets over de lengte in en vouw ze open. Pureer de artisjokkenharten samen met de olie, knoflook en kruiden in de keukenmachine en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Beleg de kipfilets met een plak Parmaham en bestrijk deze met de artisjokkenpasta.
Rol de kipfilet op en steek ze vast met coctailprikkers.
Stoom de gevulde kipfilets in de stomer in ongeveer 25 min gaar. Stoom de asperges in een aparte stoommand in ongeveer 15 min gaar.
Snij de filets in plakjes en geef er de gevogeltejus en de asperges bij.

Serveertip

Kcal p.p. 425

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten