Bladerdeeg met zalm, spinazie en asperges

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

Een aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 bladerdeegbakjes
200 gram groene asperges; diepvries
250 gram zalmfilet
1/2 eetlepel sojasaus; vermengd met
1/2 theelepel sesamolie
250 gram spinaziebladeren; diepvries
1/2 eetlepel sojasaus; vermengd met
1 eetlepel droge sherry
-citroen-botersaus-
1 eetlepel boter
1 eetlepel vers citroensap
zout en peper; naar smaak
2 eetlepels verse bieslook; fijngesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, stomer of stoompan

Bereidingswijze

Verwijder evt. graten uit de zalm en snijd hem in 4 gelijke stukken. Marineer met sojasaus vermengd met sesamolie en laat staan.

Laat de spinazie ontdooien en knijp het uit.

Maak de asperges klaar vlgs. instructies op het pak. Warm houden.

Stoom de zalm in 5 minuten gaar.

Warm de spinazie op met sojasaus vermengd met sherry. Laat het vocht wat inkoken.

Verwarm de bladerdeeg bakjes vlgs instructies op het pak.

Maak de citroensaus klaar. Snijd de boter in kleine stukjes. Breng het citroensap aan de kook in een klein pannetje en laat het tot de helft inkoken. Roer de boter er beetje bij beetje door tot er een romig sausje is ontstaan. Op smaak brengen met peper en zout.

Plaats de bladerdeeg bakjes op twee grote borden en begin met een laag spinazie met daarop een stuk zalm. Leg de asperges mooi op en lepel citroen-boter saus over het geheel. Tot slot wat bieslook erover strooien. Direkt opdienen.

Bron

onbekend

Serveertip

Geef er een glaasje rode wijn bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 25-05-2001

HALLO, WE HEBBEN ER VAN ZITTEN SMULLEN, ALSOF WE AL WEKEN GEEN ETEN HEBBEN GEHAD, DE VOLGENDE KEER MOET IK HET DUBBEL MAKEN, WANT HET WAS NIET GENOEG! ONZE WELGEMEENDE COMPLIMENTEN. GR. ANITA

stefan_gielen avatar
stefan_gielen 22-05-2001

zeer lekker dit recept!! goede combinatie!! Chef Stefan

tonjanna avatar
tonjanna 16-05-2001

Hoi hoi Ik heb dit recept opgenomen maar nog niet gemaakt. Lijkt mij echt heerlijk maar.... waarom geen verse asperges en waar haal ik die bladerdeegbakjes vandaan. Groeten van Janna

jokewvg avatar
jokewvg 15-05-2001

MMMMM Frija ik ga dit recept uitproberen lijkt me zalig! Groetjes Joke.

md1 avatar
md1 14-05-2001

ga dit recept uitproberen met zelf gekweekte asperges. Kan niet anders dan heel lekker zijn.

anita4 avatar
anita4 14-05-2001

HALLO, IK HEB DIT RECEPT MEEGENOMEN, LIJKT ME HEERLIJK! GR. ANITA

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten