1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges stomen
  6. Bladerdeeg met zalm, spinazie en asperges

Bladerdeeg met zalm, spinazie en asperges

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

Ingrediënten 2 personen


4 bladerdeegbakjes
200 gram groene asperges; diepvries
250 gram zalmfilet
1/2 eetlepel sojasaus; vermengd met
1/2 theelepel sesamolie
250 gram spinaziebladeren; diepvries
1/2 eetlepel sojasaus; vermengd met
1 eetlepel droge sherry
-citroen-botersaus-
1 eetlepel boter
1 eetlepel vers citroensap
zout en peper; naar smaak
2 eetlepels verse bieslook; fijngesneden


Verder heb je nodig


Oven, stomer of stoompan


Een aanrader!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder evt. graten uit de zalm en snijd hem in 4 gelijke stukken. Marineer met sojasaus vermengd met sesamolie en laat staan.

Laat de spinazie ontdooien en knijp het uit.

Maak de asperges klaar vlgs. instructies op het pak. Warm houden.

Stoom de zalm in 5 minuten gaar.

Warm de spinazie op met sojasaus vermengd met sherry. Laat het vocht wat inkoken.

Verwarm de bladerdeeg bakjes vlgs instructies op het pak.

Maak de citroensaus klaar. Snijd de boter in kleine stukjes. Breng het citroensap aan de kook in een klein pannetje en laat het tot de helft inkoken. Roer de boter er beetje bij beetje door tot er een romig sausje is ontstaan. Op smaak brengen met peper en zout.

Plaats de bladerdeeg bakjes op twee grote borden en begin met een laag spinazie met daarop een stuk zalm. Leg de asperges mooi op en lepel citroen-boter saus over het geheel. Tot slot wat bieslook erover strooien. Direkt opdienen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Geef er een glaasje rode wijn bij.

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top