Melanzane Ripiene

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

gevulge aubergines

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kleine aubergines, in de lengte gehalveerd, 2 eetl. olijfolie, 1 ui, geschild en gehakt, 250 gr. tomaten, gepeld en gehakt, 1 eetl. gehakte peterselie, zout en versgemalen peper, 250 gr. Scamorza of Mozarella kaas in plakjes, 4 hardgekookte eieren in plakjes, peterselietakjes om te garneren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees van de aubergines met een lepel eruit, laat 1 cm van de buitenkant over. Hak het vruchtvlees goed fijn. Verwarm de olie in een braadpan, voeg de ui toe en bak 5 minuten jop laag vuur. De er het auberginesvlees bij, de tomaten, de peterselie en zout en peper. Roer goed, bak dan 15 minuten op laag vuur. Doe de aubergines in een met olie ingevette lage ovenschaal en bak in 10 minuten in een voorverwarmde matig warme oven 180 C/gasstand 3. Breng de helf van het tomantenmengsel over in de aubergines. Bedek ze afwisselend een laagje kaas en een laagje eiplakjes. Leg het resterende tomatenmengsel er bovenop, zet terug in de oven voor nog 10 minuten. Serveer waar of koud, gegarneerd met peterselietakjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten