Enchilladas

  • Mexicaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

lekker mexicaans gerecht te combineren met rijst en kidneybonen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de tortilla's: meel, olie, zout en water
voor de vulling: rundergehakt, 1 rode paprika, chili peper, blikje tomatenpuree, paprikapoeder, zout en peper.
geraspte kaas
voor de saus: blik gepelde tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel komijnenpoeder, enkele druppels tabasco, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan, staafmixer, ovenschaal

Voorbereiding

De saus: Hak de ui en de knoflook fijn. Meng de rest van de ingredienten van de saus erdoor en pureer met de staafmixer.
De vulling: Bak de gehakt rul en bak de in blokjes gesneden rode paprika mee. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen.
De tortilla's: Maak een deeg van meel, zout, olie en water en verdeel in vier balletjes.

Bereidingswijze

Rol steeds een balletje uit tot een dunne ronde schijf. Bak deze in een grote koekepan in een beetje olie aan beide kanten.
Schuif de tortilla op een bord en leg hier ee kwart van de vulling op en twee eetlepels geraspte kaas. Oprollen en in een beboterde ovenschaal leggen.
Herhaal dit nog drie keer.
Tot slot de saus over de tortilla's schenken en bestrooien met geraspte kaas.
Ongeveer een half uur in de over laten bakken (200 graden).

Serveertip

Dit recept kan naar smaak pittiger gekruid worden door mee chili peper en/of tabasco toe te voegen.
Lekker met een beetje pittige rijst, kidneybonen(gebakken met ui en knoflook) en creme fraiche.

Laatste reacties

tobchef avatar
tobchef 30-11-2021

"De tortilla's: Maak een deeg van meel, zout, olie en water en verdeel in vier balletjes. ".. ik ben geen deegexpert, kan het wel opzoeken maar was wel fijn geweest als de hoeveelheden erbij stonden. :-( Klinkt wel reuze lekker trouwens :-) Ga het zeker proberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten