1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-04-2001

Ingrediënten 4 personen


3 uien
? winterpeen
1 zakje marinade kruiden [Silvo]
1? dl citroensap
? theelepel zout
2? dl rode huiswijn
750 g rundvlees van de borst [aan een stuk]
50 g boter
3 plakken ontbijtkoek
50 g rozijnen
125 ml slagroom


Verder heb je nodig


Zeef


Rijnlands rundvlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in stukken.
Maak de winterpeen schoon en snijd hem in plakken.
Breng de marinade kruiden met het citroensap, zout, helft van de uien, winterpeen en 1? dl wijn aan de kook.
Schenk deze warme marinade over het vlees en laat dit minimaal 1 nacht in de koelkast marineren. Keer het vlees regelmatig. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan.
Voeg de rest van de uien en de ontbijtkoek toe en schenk de marinade langs de rand van de pan erbij. laat het vlees afgedekt in ca. 2 uur gaar stoven. Indien nodig wat water toevoegen.
Haal het vlees uit de pan en zeef het braadvocht.
Voeg de rozijnen en de rest van de wijn toe aan het braadvocht en laat het ca. 10 minuten koken.
Roer de slagroom door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Snijd het vlees in plakken en schep de saus erover.
Tip: voeg aan de marinade bijvoorbeeld verse rozemarijn toe en garneer ermee.
Lekker met aardappelpuree en appelcompote.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wienerwald


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wienerwald
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top