1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Kouseband
  6. Suriname:Rijst met Kouseband

Suriname:Rijst met Kouseband

Door: rijstomdewereld

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-04-2001

Ingrediënten 4 personen


Gekookte Rijst,
stukje margarine,
2 bosjes Kouseband,
Dobbelsteentjesspek of gezouten varkensvlees,
2 tomaten,
1 ui,
2 teentjes knoflook



Traditioneel Surinaams gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De uiteinden van de kousebandjes wegsnijden.
Dan de kousebandjes schuin afsnijden in stukjes van iets meer dan 1cm.
De kouseband goed wassen.
DE knoflook fijnmalen met de stukjes ui (pletten).
Snij het vlees in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Ui en knoflook even fruiten. Het vlees toevoegen.
Even laten bakken
Tomaat erbij samen met de kouseband.
Even omroeren.
1 mespuntje zout en naar smaak de peper toevoegen.
Omroeren en het water erbij, 2 minuten laten stoven.
De kouseband is klaar als hij nog net knapperig fris is.

Serveertip

Borden met rijst en daar de kouseband over



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top