Soezen

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
175 gram witte bloem, 3 dl water, 1 1/2 theelepel zout, 125 gram boter, 5 grote eieren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef de bloem. Breng in een steelpan het water met het zout en de boter aan de kook. Stort alle bloem erin, roer - op warmtebron - flink met een houten lepel tot 'het deeg als een bal van de panwand loslaat'. Laat de bal 2-3 minuten bekoelen. meng alle eieren - op een na - erdoor. Voeg pas weer een nieuw ei toe als de massa homogeen is. Kluts het laatste ei in een kopje, voeg dat bij gedeelten toe. Het beslag mag onder geen voorwaarde te slap worden, het moet zo stijf zijn dat het makkelijk in hoopjes op het bakblik kan worden gelegd. Klop het deeg van de juiste dikte nog 2-3 minuten flink door. Zorg voor een voorverwarmde oven 200-225 graden en een ingevet bakblik. Verdeel het beslag op het oog in tweeen, het is voldoende voor twee bakblikken. Maak 16 hoopjes als u kleine soesjes wilt hebben en 6 als u grote moorkoppen wenst. Bak ze in 25-30 minuten gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten