Salade Met Krokante Kalkoen En Avocado-Mayonaise

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2001

Met een knipoog naar het verre oosten ....

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 rijpe avocado, geschild, 1 dl. mayonaise, geraspte schil en sap van ? limoen, zout, peper, 75 gram waterkers, 75 gram rucola-sla, 1 bakje rucolakers of tuinkers, 250 gram kalkoenfilet, in reepjes van 1 cm. breed, ? tl. vijfkruidenpoeder (toko), 2 ewl. olie, 2 el. sesamzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pureer de avocado samen met de mayonaise. Roer de limoenrasp en 1 el. limoensap erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de waterkers, rucola-sla en rucolakers over 6 borden. Bestrooi de kalkoen met het vijfkruidenpoeder, zout en peper. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kalkoenreepjes op hoog vuur in ca. 8 minuten lichtbruin en knapperig. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel de kalkoenreepjes over de sla en bestrooi met sesamzaad. Serveer de avocado-mayonaise er apart bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten